En saa unta. Päivän tapahtumat pyörivät mielessä. Mitä mahtaa tapahtua pyörii mielessä. Pää jyskyttää ajatusten tahtiin.

Voitko kuvitella.... saimme tänään tarjouksen asunnostamme ja se oli vielä 5000 euroa enemmän kuin olimme toivoneet!

Jos myyjä olisi antanut meille aikaa muutaman päivän lisää, niin olisimme saaneet asuntomme myytyä - mitä ihmeen kohtalon sairasta huumorintajua tämä on??

Yritin saada välittäjää kiinni. Halusin kertoa, että meillä on ostaja asunnollemme ja että ovatko myyjät jo allekirjoittaneet, vai  mikä on tilanne. Yllätys, yllätys, välittäjä ei vastaa. 

Mietimme mitä tehdä.... jos jotain oikein tosissaan haluaa, eikö sen eteen pidä yrittää kaikkensa?

Niin mekin teimme. Koska myyjällä oli salainen numero päätimme töiden jälkeen lähteä käymään myyjän luona. 
Hän oli iloinen nähtyään meidät ja kertoi, ettei ole allekirjoittanut mitään sopimusta, mutta että hän on sellaisen saanut sähköpostitse välittäjältä. Selvisi, ettei hän ole ollut kovinkaan tyytyväinen tuohon välittäjäänsä ja että välittäjä ei ollut hänelle välittänyt tietoa siitä, että olimme pyytänet hieman lisää aikaa. Välittäjä oli vain puhunut, ettemme saa asuntoamme myytyä ja että kannattaa siirtyä toiseen ostajaan.

Myyjä sanoi, että haluaisi kovasti myydä talon meille, mutta hänen täytyy selvittää onko se mahdollista ja tuleeko siitä jotain sanktioita. Hän myös mietti mahdollisuutta myydä välittäjän ohi. 
Sovimme, että soittelemme vielä iltaisella kun hän on kysynyt neuvoa välittäjä tuttavaltaan.

Samaan aikaan kun olimme myyjän luona välittäjä laittoi tylyn viestin, että kohde on myyty. No eihän se vielä oltu myyty kun ei ollut myyjän nimeä paperissa ja tuo paperi oli muutenkin ilman virallista kaupanvahvistajan allekirjoitusta.

Kun ajoimme kotiin sain soiton välittäjän esimieheltä, joka oli pöyristyksissään, että olimme kehdanneet mennä suoraan myyjän puheille. No kai se varmaankin harmitti, kun selkeesti välittäjä oli antanut meidän olla uskossa, että hän kysyy myyjältä lisäaikaa vaikka todellisuudessa oli sopinut toisen ostajan kanssa (joka oli tarjonnut vähemmän kuin me) kiinteistön ostosta.
Siitä syntyi aika tiukkasanainen keskustelu, joka päätyi siihen, että välittäjä totesi, että jos myyjä haluaa niin se voi vetäytyä sopimuksesta, koska se ei ole vielä lainvoimainen. Ja että se on myyjän ratkaistavissa kenelle haluaa myydä.

Mutta pelkään, että tuo herttainen myyjä on vähän johdateltavissa, joten jos tuo välittäjä nyt pelottelee sen toisen käteisostajan vahinkovaatimuksilla, niin saatamme toistamiseen menettää tuon talon.

Ehkä huomenna selviää, muutammeko unelmien taloomme vai neukkukolmioon.